Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Παγωτό με Σόδα

Αυτοσχέδια αφρίζουσα και χωνευτική "γρανίτα"

Ένα πολύ δροσιστικό επιδόρπιο, που θυμίζει γρανίτα και συνοδεύει επίσης θαυμάσια τον απογευματινό καφέ. Φτιάχνεται κυριολεκτικά στη στιγμή και τα μόνα υλικά που χρειαζόμαστε δεν είναι άλλα από το παγωτό και τη σόδα.

Για κάθε άτομο:

  • 1-2 μπάλες παγωτό της αρεσκείας μας, κατά προτίμηση λευκό (βανίλια ή καϊμάκι) ή με γεύση φρούτου.
  • 1/2 ποτήρι του νερού (περίπου) άγλυκη σόδα ή ανθρακούχο νερό, πολύ παγωμένο.

Βάζουμε το παγωτό σε ψηλό ποτήρι, απογεμίζουμε με τη σόδα και σερβίρουμε αμέσως. Τρώγεται με κουτάλι ή πίνεται με καλαμάκι, ανάλογα με το πόσο συνεκτικό είναι το παγωτό και πόσο θα επηρεαστεί από τη θεμοκρασία του περιβάλλοντος.

Για πιο ομοιόμορφη υφή της "γρανίτας", καλύτερα είναι να χρησιμοποιήσουμε σκέτο παγωτό (χωρίς κομματάκια φρούτων, μπισκότου κλπ.) και να αποφύγουμε τις σοκολατένιες γεύσεις, γιατί δεν ταιριάζουν και τόσο με τη σόδα. Για πιο πικάντικο αποτέλεσμα, πασπαλίζουμε με κανέλα.

Εναλλακτικά, η άγλυκη σόδα σε συνδυασμό με "υποβρύχιο" (χιώτικη βανίλια) γίνεται εξαιρετικό χωνευτικό ρόφημα/γλύκισμα για μετά το φαγητό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :